Ga naar de inhoud

Zomer 2018: nieuwe of opgelapte tuinmeubelen?

  • door

De lente is aangebroken en het mooie weer staat zit eraan te komen. Het is dus de hoogste tijd om je tuin of balkon weer op orde te brengen. Dit kan je onder andere doen door nieuwe tuinmeubels te plaatsen of je oude meubels op te lappen. Wat de trends zijn voor 2018 lees je hieronder.

Wicker

Wicker tuinmeubelen zijn weer helemaal in! Ze worden gemaakt van diverse soorten materiaal: kunststof, rotan en riet. Deze tuinmeubelen nemen geen vocht op, dit maakt ze geschikt om het hele jaar door buiten te staan. Geen zorgen dat het weer erin gaat zitten of dat de kleur vervaagd. Ze gaan namelijk lang mee en voor gebruik zijn ze eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

Hout

Hout blijft goud. Een materiaal dat het altijd goed doet en overal bij past. Het maakt knus en warm, maar ook stoer en robuust. Doordat de houten meubels het een natuurlijk materiaal zijn gemaakt haal je de natuur nog meer je tuin in. Doordat het natuurlijk is vergt het tevens weinig onderhoudt. Wanneer er toch vuil te bekennen is kun je dit goed schoon maken met een geschikte houtreiniger, zodat je tuinset klaar voor gebruik is!

Kunststof

Het goed onderhouden van je kunststof tuinmeubelen draagt sterk bij aan de duurzaamheid. Het kost weinig moeite om deze te onderhouden. Zorg ervoor dat je ze goed schoonhoudt. Doe dit voorzichtig met een vochtige doek, hiermee voorkom je onnodige beschadigingen wanneer je een ruwe borstel gebruikt. Het is aan te raden kunststof tuinmeubelen in de winter binnen te zetten, aangezien de kou ervoor kan zorgen dat het kunststof sneller kapot gaat.