Ga naar de inhoud
Kantoorruimte

Zoek een gedeeld kantoor

  • door

De huidige wereld met al die technologie heeft veel  mensen in staat gebracht om hun ideeën te in de praktijk te brengen. Echter gaan veel van de nieuwe bedrijven binnen het eerste jaar failliet. Minimaliseer de uitgaven en de verliezen. Een van de manieren om dit te doen is om geld te besparen op het huren of kopen van een kantoorruimte.

Welke behoeften heeft je

Voordat je begint aan de selectie om een gedeeld kantoor te huren, moet je ervoor zorgen dat het iets is dat je daadwerkelijk wilt en waar je baat bij kunt hebben. Ga je niet blindstaren op de prijs of alle luxe die je wilt hebben. Als dit de productiviteit verhoogt kan het niet wat duurdere kantoor de voorkeur geven. Voor diegene die het belangrijk vinden om meer privacy te hebben is het ook mogelijk om een privékantoor te vinden in een gedeelde ruimte. Andere alternatieven zijn een zithoek of een persoonlijk bureau in de kamer. Kijk goed wat voor kantoormeubilair er aanwezig is.

Welk bedrijf kiest je

Zorg ervoor dat je weet met wie je in hetzelfde kantoor gaat werken. Is er direct een klik of vind je ze irritant? Werken ze in een complementaire branche en kun je elkaar helpen groeien? Dit zijn enkele vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je besluit je aan te melden voor een bepaalde ruimte. Ongeacht het feit dat je voor verschillende werkgevers werkt, zullen deze mensen je collega’s op een bepaalde manier zijn.

Locatie

Aangezien je degene bent die de keuze maakt, moet je de locatie vinden die het meest geschikt voor je is. Verspil niet te veel  tijd aan het reizen van en naar het werk. Als je graag actief en fit wilt blijven, zoek dan iets in de buurt sportfaciliteiten. Veelal is er wel een fitness centrum te vinden. Of als je veel uit eten gaat met klanten, zorg dat de locatie in de buurt is van een aantal lunchrooms of restaurants. Als je naar de locatie moet rijden met de auto, zorg er dan voor dat er in de buurt parkeergelegenheid is. Als dit niet mogelijk is, kijk dan naar alternatieven zoals het openbaar vervoer.

Voorwaarden en voorzieningen

Is de kantoorruimte altijd toegankelijk en hoe staat het met de beveiliging van de ruimte? Kan er in de weekenden of op de feestdagen gewerkt worden? Is er een keuken aanwezig? Kan er een vergaderruimte gehuurd worden? Belangrijke vragen om er achter te komen of het kantoor wel bij je past. Vraag wat rond voor de mogelijkheden en bekijk de prijzen goed.

Wanneer je jouw behoeften weet, een goede locatie hebt, voldoende voorzieningen en het oogt te klikken met de toekomstige collega’s, kijk of er de mogelijkheid is om het een korte periode uit te proberen. Ga er enkele weken werken voordat je een definitieve beslissing neemt. Een kantoor moet de productiviteit verhogen en niet verlagen. De toekomst van je bedrijf hangt samen met jouw werkomgeving.