Ga naar de inhoud

Wat is een pergola zonwering?

  • door

Ben je op zoek naar mooie zonwering voor je terras? Een van de mogelijkheden die zeker de moeite waard is, is de pergola zonwering. Hiermee kies je niet alleen voor een moderne en eigentijdse look, maar creëer je ook een aangename schaduwplek op je terras. Hier lees je alles wat je moet weten over pergola zonwering en ontdek je alle voordelen!

Pergola zonwering is een type terrasoverkapping. Deze zonwering wordt aan de gevel gemonteerd en heeft daarnaast ook nog smalle staanders aan de voorzijde. Op deze manier is het mogelijk om een zonnedoek te spannen tussen de gevel en de staanders. Pergola zonwering is een perfecte oplossing voor het creëren van schaduw op het terras. Het doek kan worden uitgerold middels geleiderails. Dit heeft als grote voordeel dat je zelf bepaalt of je schaduw wilt of niet. Pergola zonwering is hiermee anders dan verandazonwering, omdat je hierbij te maken hebt met een vast dak. 

Alle voordelen op een rij

Waarom is het slim om te kiezen voor pergola zonwering? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van dit type terrasoverkapping:

Strakke uitstraling: door de zijgeleiders staat het doek altijd strak en hiermee zorg je dan ook voor een stijlvol uiterlijk wanneer de pergola zonwering wordt uitgerold.

  • Windvast: wanneer je de pergola zonwering vergelijkt met een knikarmscherm is de conclusie dat een pergola zonwering nog meer windvast is, omdat het doek altijd strak uitgerold wordt.
  • Schaduw: dankzij dit type zonwering is het mogelijk om een schaduwplek te creëren. Plaats je de zonwering boven een raam? Dan schijnt de zon veel minder naar binnen en blijft het koel in huis.
  • Makkelijke bediening: doordat je gemakkelijk elektrische bedienbare pergola zonwering aanschaft, kies je voor optimaal gemak.

Laat je zonwering op maat maken

Het maakt niet uit wat jouw wensen zijn op het gebied van zonwering. Of je nu graag een specifieke afmeting wilt, een speciale stof of andere handige extra’s: zonwering op maat laten maken behoort altijd tot jouw mogelijkheden. Dit stelt je in staat om de zonwering te kiezen die helemaal aan je wensen voldoet. Laat jouw zonwering op maat maken en plaatsen door specialisten!

Online zonwering bestellen? Dat is heel goed mogelijk. Online vind je tal van goede winkels waar je eenvoudig en snel het aanbod bekijkt en je altijd terecht kunt voor advies. Onder andere Inhuisplaza biedt een ruim aanbod van pergola zonwering, Bekijk alle mogelijkheden en kies voor topkwaliteit zonwering in de tuin.