Ga naar de inhoud

Waar raamfolie wel niet goed voor is!

  • door

Vaak wordt gedacht dat raamfolie puur decoratief is, maar het heeft nog vele extra functies. Er zijn een heleboel manieren waarop raamfolie, voor een kleine investering, veel nieuws kan brengen aan je ramen.

Minder warm in de zomer

Achter glas zitten kan op zonnige dagen enorm warm worden. Dit is af en toe erg fijn, maar als het te warm wordt, vind je het al gauw minder. Raamfolie kan hier een oplossing voor zijn. De folie werkt als een soort warmte blokker en vermindert daarom de hitte in je kamer. Het zonlicht schijnt namelijk minder fel in je huis.

Extra privacy

Het is menseigen om nieuwsgierig te zijn en bij mensen naar binnen te kijken als je langs een huis loopt. Je wilt natuurlijk niet hebben dat iedereen continu alles kan zien wat je aan het doen bent. Raamfolie biedt hier een passende oplossing voor. De folie kan op diverse hoogtes op het raam geplakt worden, zodat jij zelf kan kiezen wat mensen kunnen zien en wat niet. Dit is zeker handig voor kamers die aan de straatkant liggen.

Meer veiligheid

Wanneer een glas waar raamfolie op is geplakt zou breken, vliegen de scherven niet meteen in het rond. Dit zorgt vooral voor meer veiligheid in een huis met kinderen. In de drukte van het spelen kan er natuurlijk iets tegen het raam gegooid worden. De kinderen lopen zo minder gevaar om eventuele verwondingen op te lopen. Daarnaast is het een goed anti-inbraak middel, omdat het raam niet meteen kapot gaat als er iets tegenaan wordt gegooid.

Sfeervolle verandering voor een klein budget

Raamfolie biedt een goede uitkomst voor als je iets wilt veranderen in je huis, maar er weinig plaats of budget voor hebt. Je zorgt met het plakken van raamfolie niet voor een drastische verandering in je huis, maar het kan toch net een andere sfeer meegeven aan je woning. Je kunt het er ook weer snel af halen als je het zat bent! Op raamfolie-winkel.nl kun je alle mogelijkheden vergelijken.