Ga naar de inhoud

Kies voor een mooie gietvloer

  • door

Een vloer doet heel veel aan de sfeer in je huis. Er zijn vele soorten vloeren die je in huis kunt leggen, waarvan een laminaat vloer misschien wel de bekendste vloersoort is. Dit is er in vele soorten, kleuren, materialen en prijsklassen, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel een geschikte laminaat vloer is. Maar waarom kies je niet voor iets anders? Er zijn genoeg leuke en betaalbare alternatieven die je huis een enorm leuke uitstraling kunnen geven. Een vloer die enorm in opkomst is, is de gietvloer.

Mooie strakke vloer

Een gietvloer is een vloer waarbij de vloer er letterlijk in gegoten wordt. Dit kan men laten uitharden, waardoor je na dit proces een mooie strakke vloer hebt. Dit kan in verschillende kleuren worden opgeleverd, zodat je ook nog je eigen touch kunt meegeven aan de vloer. Tegenwoordig wordt vaak gebruik gemaakt van een epoxy-gietvloer, omdat deze resistent is tegen zuren. Daardoor gaat de vloer extra lang mee.

Het leggen van een gietvloer kun je het beste laten doen door een echte professional. Zij kunnen de vloer in een aantal dagen leggen. Dit gaat in verschillende stappen, omdat er verschillende lagen over elkaar komen die allemaal moeten uitharden. Vaak is de vloer twee dagen na het aanbrengen van de laatste laag weer beloopbaar, en kan de vloer rustig aan worden gevuld met meubels en andere dingen.

Overal in huis een gietvloer

Wanneer je een gietvloer hebt liggen in je huis is dit niet alleen mooi, maar ook praktisch. De gietvloer is namelijk erg makkelijk te onderhouden en schoonmaken van de vloer is een fluitje van een cent.  Bovendien zie je de gietvloer tegenwoordig op steeds meer plekken in huis terug. Zo is het te gebruiken in de woonkamer, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer of de keuken.  Een gietvloer gaat gemiddeld 30 jaar mee, dus er is voldoende tijd om van uw gietvloer te genieten.