Ga naar de inhoud

Isolatiemateriaal voor een warme winter

  • door

Er zijn veel soorten spouwmuur isolatiemateriaal voor jouw huis. Hetgeen wat je zelf vaak het belangrijkst vindt is dat het huis warm blijft en het liefst zo voordelig mogelijk. De glaswol die daarvoor vaak wordt gekozen is de glaswol van Knauf. De reden hiervoor is dat zij de glaswol vrij goedkoop verkopen en een goede service bieden. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om glaswol als isolatiemateriaal te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor steenwol wat slechts een paar cent duurder is dan glaswol. De andere mogelijkheden bestaan uit PIR en PUR waarvan PUR de duurste vorm van isolatie is. Het wordt daarom ook niet erg veel gebruikt als isolatiemateriaal omdat de meeste gezinnen simpelweg het geld er niet voor hebben.

Voor- en nadelen van glaswol

Het grote voordeel van glaswol is dat het brandveilig is. Dit is vaak ook een van de eerste dingen waar mensen aan denken bij isolatiemateriaal. Mensen zijn over het algemeen vrij bang dat isolatiemateriaal een brand voeding geeft om te groeien alleen is dit allang overzien. Glaswol bestaat in 2 varianten. Namelijk de HR+ en HR++ en de prijs/ kwaliteitverhouding is redelijk te noemen. De HR++ beschikt namelijk over een hogere isolatiefactor dan de standaard (HR+) glaswol. Hierdoor ben je voorzien van een warm huis tegen een lage prijs. De glaswol van Knauf is een gegarandeerd hoog kwaliteitsproduct. Het is namelijk een van de grootste merken in isolatiematerialen en wordt ook vaak gebruikt door de aannemers zelf door de hoge kwaliteit die Knauf biedt.

Informatie, prijzen en aanschaf van isolatiemateriaal

De prijzen van het isolatiemateriaal verschillen erg doordat het afhangt van de dikte van het materiaal en de oppervlakte. Om hiervoor een goede en duidelijke offerte te ontvangen kun je contact opnemen via Energie-control.nl. Zij werken met professionele materialen, zoals isolatiemateriaal van Knauf, en weten precies wat je nodig hebt om je huis goed te isoleren. Het is altijd verstandig om je research alvast te doen via het internet aangezien je daar nog niet gelijk vastzit aan een product en alles vrijblijvend is. Zo kun je op je eigen tempo bepalen waar je welk product gaat aanschaffen. De website van Energie-control.nl beschikt tevens ook over een live chat om ervoor te zorgen dat je een snelle vraag snel en correct beantwoord krijgt. Je hoeft dus nergens meer bang voor te zijn qua onzekerheden. Bekijk de website voor meer informatie.