Ga naar de inhoud

Een multifunctionele kast

  • door

Een buffetkast, wie kent deze kast niet? In vele gezinnen vinden we deze handige kast terug. Het fijne is dat een buffetkast vaak erg veel opbergruimte heeft. Producten die gebruikt worden tijdens een maaltijd kunnen hier vaak moeiteloos in worden opgeborgen. Niet alleen borden en bestek vinden we regelmatig terug in deze praktische kast, ook glazen en zelfs tafelkleden vinden hun plekje in dit meubel. Behalve het feit dat deze kast handig is vanwege de opbergruimte kan het ook zeker een pronkstuk zijn. Een mooie buffetkast kan zeker een eyecatcher zijn! Er zijn vele soorten en maten verkrijgbaar, er zal zeker wat te vinden zijn wat aan jouw wensen voldoet. Is dat niet het geval? Als je handig en creatief bent zou je er ook zelf één kunnen maken. Het kost wat tijd en moeite maar dan heb je ook wat namelijk een unieke kast die helemaal afgestemd is op wat jij wil!

Laat zien wat je in huis hebt

Wellicht bezit je een pracht van een servies. Een buffetkast biedt je de mogelijkheid om dit te tonen. Op deze manier geniet je niet alleen tijdens het eten van deze pracht en praal. Dit soort kasten heeft vaak een soort van plank waar borden op gezet kunnen worden. Ook zijn er vaak deuren aanwezig met daarin glas verwerkt. Op deze manier is je servies te zien terwijl je kast gesloten is. Je zou de boel eventueel nog op kunnen fleuren met een mooie bos bloemen. Er mag best wat passende aankleding sieren op je kast. Een klein tafelkleedje, een kaars of een beeldje. Het gaat erom wat jij mooi vindt. Op deze manier maak je je buffetkast wat persoonlijker. Ook het plaatsen van een mooie fotolijst met je favoriete foto zou een optie kunnen zijn.

Moderne kasten

In de loop der jaren is dit meubel her en der gemoderniseerd. Zo zijn er kasten verkrijgbaar met een ingebouwd wijnrek. Ook zijn er modellen verkrijgbaar met manden. De echte creatieveling heeft zijn of haar kast omgebouwd tot bureau. Het fijne is dat er veel spullen in opgeborgen kunnen worden. Pennen, papier, mappen, noem maar op! Op het gebied van materiaal is er ook het nodige bijgekomen. Vroeger waren deze kasten over het algemeen gemaakt van hout. Tegenwoordig zijn er zelfs stalen modellen te verkrijgen. Stoere kasten kunnen een strak interieur net wat pittiger maken. Durf jij het aan?