Ga naar de inhoud

De allermooiste extra hoge binnendeuren

  • door

Extra hoge binnendeuren zie je tegenwoordig steeds meer terugkomen in magazines over interieur. Naast dat ze heel erg mooi zijn, zijn ze ook een stuk functioneler dan deuren van een reguliere hoogte. Denk maar eens aan verhuizen, want dan past jouw bank er een stuk makkelijker doorheen.

Wanneer kies je hiervoor?

Er zijn twee redenen die hiervoor al kort zijn toegelicht om te kiezen voor extra hoge binnendeuren. De eerste is puur een esthetische reden, want het is gewoon heel erg mooi. Daarnaast lijken de ruimtes niet alleen hoger, maar daardoor ook een stuk groter. Hierdoor is het een heel makkelijk principe om ervoor te zorgen dat jouw woonkamer net iets ruimer lijkt dan hij daadwerkelijk is. Daarnaast kun je ook kiezen hiervoor voor een functionele reden. Ben jij zelf of is jouw partner bijvoorbeeld heel erg lang, dan is het fijn om niet continu te hoeven bukken wanneer je van de ene ruimte naar de andere wilt.

De aankoop

Bij de aankoop van extra hoge binnendeuren zijn er een aantal zaken waarop jij moet letten. Allereerst is het belangrijk om goed te meten welk formaat jij nu eigenlijk nodig hebt. Het is zonde als je uiteindelijk toch met het verkeerde thuiskomt en het niet blijkt te passen in het kozijn. Daarnaast is het ook slim om van tevoren vast te kijken naar wat voor materiaal je graag zou willen. Hierin is de keuze namelijk echt reuze. Aan ieder materiaal zitten voor- en nadelen welke jij goed tegen elkaar kunt afwegen. Zo geeft hout bijvoorbeeld een hele luxe uitstraling, maar is het daarnaast wel weer veeleisender in het onderhoud dan bijvoorbeeld een kunststof deur.

Afhangen van extra hoge binnendeuren

Afhangen is misschien een woord wat jij niet vaker hebt gehoord, maar dit is de handeling van de deur in het kozijn plaatsen. Hiervoor is veel precisie nodig en daarom kan ik het jou ook aanraden om dit niet zelf te proberen. Allereerst is een extra hoge deur natuurlijk ook een stuk zwaarder en is dit een klusje voor meerdere mensen. Daarnaast hebben vakmannen vaak materiaal in huis wat ervoor zorgt dat het een stuk makkelijker en sneller gaat. De kosten hiervoor vallen heel erg mee, zeker als jij je bedenkt dat het daardoor sowieso goed gebeurd. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat jij er blij mee bent en volledig kunt genieten van jouw nieuwe aankoop!